Kutsu Kakkatikusta asiaa – suolistosyöpäseulonnat.NYT! -tilaisuuteen

Kutsu. Julkaistu: 31.10.2019, 08:25
Syöpäjärjestöt

Keväällä alkanut suolistosyöpäseulonta on lähtenyt lupaavasti käyntiin. Tärkeisiin jatkotutkimuksiin on seulonnan ensimmäisten kuukausien aikana ohjattu satoja ihmisiä.

Tiedekulman Fönster-tilassa järjestettävässä seminaarissa käydään läpi suolistosyöpäseulontaa ja sen tulevaisuuden näkymiä. Tule kuulolle!

Tilaisuus järjestetään 4.11.2019 klo 10–12 Helsingissä, Tiedekulman Fönsteri-salissa, Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki

Tilaisuus on kaikille avoin ja nopeimmille on tarjolla aamukahvit. Tilaisuus myös striimataan verkkoon ja se julkaistaan tilaisuuden jälkeen tallenteena. Striimi löytyy osoitteesta: https://www.apogee.fi/syopajarj/20191104/

Tervetuloa!

10.00
Tervetuloa, Maija Jäntti, ohjelmakoordinaattori, Suomen Syöpärekisteri

10.05
Miksi seulontaa tarvitaan? Martti Färkkilä, prof., ylilääkäri, HY, HUS, Vatsakeskus

10.30
Miten suolistosyöpää seulotaan? Tytti Sarkeala, seulontajohtaja, Suomen Syöpärekisteri

10.45
Mitä tapahtuu seulontalaboratorion kulissien takana?
Satu Saloranta, projektipäällikkö ja Outi Malminiemi, sairaalakemisti, Fimlab Laboratoriot Oy

11.00
Uusimmat tulokset, Sirpa Heinävaara, vanhempi tutkija, Suomen Syöpärekisteri

11.20
Miten jatkossa? Sini Terävä, yhteiskuntasuhteiden päällikkö, Syöpäjärjestöt

Lisätietoja tilaisuudesta:

Syöpäjärjestöjen viestintä, puh. 050 530 3871, tiedotus@cancer.fi

Syöpäjärjestöt on Suomen suurimpia kansanterveysjärjestöjä, jolla on yli 120 000 jäsentä.

Syöpäjärjestöihin kuuluvat:

Suomen Syöpäyhdistys ry ja sen jäsenjärjestöt:
12 alueellista syöpäyhdistystä
6 valtakunnallista potilasjärjestöä
Suomen Syöpärekisteri
Syöpäsäätiö

Syöpäjärjestöt tukee ja kuntouttaa syöpää sairastavia ja heidän läheisiään, tiedottaa syöpää ehkäisevistä ja terveyttä edistävistä asioista, pitää yllä rekisteriä syöpätaudeista ja syöpäseulonnoista ja myöntää varoja syöpätautien tieteelliseen tutkimukseen.

www.syöpäjärjestöt.fi
www.kaikkisyövästä.fi