Siirry suoraan sisältöön

Saattohoidon vapaaehtoisten peruskoulutus Rovaniemellä

Etsitkö mielekästä ja merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa? Tule mukaan saattohoidon vapaaehtoisten peruskoulutukseen.

Saattohoidon vapaaehtoisille on tarvetta hyvin erilaisissa toimintayksiköissä: saattohoitokodeissa tai -osastoilla, sairaalaosastoilla, hoivakodeissa ja ikäihmisten asumisyksiköissä. Vapaaehtoinen on kiireettömästi ihmisen vierellä ja läheisten tukena kuoleman lähestyessä. Saattohoidon vapaaehtoiskoulutus antaa valmiuden toimia vapaaehtoisena. Peruskoulutus antaa edellytykset myös saattohoidon vapaaehtoisen jatkokoulutuksiin, joissa pääset syventämään osaamistasi saattohoidon eri osa-alueille ja erilaisten toimintayksiköiden tarpeiden mukaan.

Peruskoulutus koostuu sekä lähiopetuksesta että itsenäisestä työskentelystä. Koulutuksen aikana saat perustietoa saattohoidosta ja kuolemasta, vapaaehtoisen velvollisuuksista sekä saattohoidossa olevien ihmisten ja heidän läheistensä kohtaamisesta ja tukemisesta. Koulutuksen myötä pohdit myös omia kokemuksiasi, voimavarojasi ja motivaatiotasi sekä saat näkökulmia vapaaehtoistyön arkeen ja käytäntöihin. Koulutuksen suorittaneille annetaan kurssitodistus.

Koulutuskokonaisuuden on laatinut Suomen Palliatiivisen Hoidon Yhdistyksen SAAVA-hanke. Sisällön suunnitteluun ja toteutukseen on osallistunut valtakunnallinen asiantuntijatyöryhmä, johon kuuluu mm. seurakuntia, järjestöjä, saattohoidon asiantuntijoita ja saattohoitoyksiköitä.

Infotilaisuus järjestetään tiistaina 22.3.22 klo 17.00–18.00, paikkana Rovaniemen Kansalaistalo Väärti.

1. koulutuskerta lauantaina 9.4.2022 klo 10.00–15.00
2. koulutuskerta tiistaina 12.4.2022 klo 17.00–20.00
3. koulutuskerta keskiviikkona 20.4.2022 klo 17.00–20.00

Hakuaika päättyy 27.3.2022. Ilmoittautuminen https://link.webropol.com/s/ilmoittautumislomake-saava-vapaaehtoiskoulutus

Lisätietoja kaisa.tukiainen@sphy.fi tai 0400 1653 78.