Siirry suoraan sisältöön

Tarttumattomien sairauksien järjestöverkoston Puhutaan rahasta ja hyvinvointialueista -webinaari antoi eväitä aluevaaleihin

Tiedote. Julkaistu: 02.12.2021, 13:46
Syöpäjärjestöt

Tarttumattomat sairaudet -järjestöverkoston Puhutaan rahasta ja hyvinvointialueista -webinaari antoi 1.12. keinoja hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen ja sisältöjä aluevaalikeskusteluihin. Puhutaan rahasta -webinaarit ovat osa terveysjärjestöjen yhteistä vaikuttamistyötä, jossa terveyteen ja hyvinvointiin suhtaudutaan inhimillisten näkökulmien lisäksi tuottavana investointina.

Webinaarissa rakennettiin pohjaa vaikuttavuusperusteiselle hyte-työlle tekemällä katsaus hyvinvointia ja terveyttä tukeviin rakenteisiin ja kuulemalla käytännön kokemuksia hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä alueilla.

Puhutaan rahasta ja hyvinvointialueista -webinaarin tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan (16.12. saakka) tarttumattomat.fi-sivustolta.

Puhutaan rahasta ja hyvinvointialueista -webinaari käynnisti samalla Tarttumattomat-järjestöverkoston aluevaalivaikuttamisen. Terveysjärjestöt tavoittelevat aluevaaleissa 2022 yhdenvertaisia ja oikea-aikaisia sote-palveluja, terveyden edistämisen huomioimista osana kaikkia palveluja ja toimivan yhteistyön rakentamista järjestöjen kanssa hyvinvointialueilla.

Tutustu Tarttumattomat-verkoston aluevaalitavoitteisiin: https://www.tarttumattomat.fi/vaalit/

Lisätiedot:

Tarttumattomat sairaudet -järjestöverkoston puheenjohtaja, toiminnanjohtaja Markku Hyttinen, Hengitysliitto ry, markku.hyttinen(at)hengitysliitto.fi

Tarttumattomat sairaudet -järjestöverkoston vaikuttamistyön verkoston puheenjohtaja, sosiaali- ja terveyspoliittinen asiantuntija Laura Tuominen-Lozic, Suomen Diabetesliitto ry, laura.tuominen-lozic(at)diabetesliitto.fi

Syöpäjärjestöt on Suomen suurin kansanterveysjärjestö.

Syöpäjärjestöihin kuuluvat:

Suomen Syöpäyhdistys ry ja sen jäsenjärjestöt: 
12 alueellista syöpäyhdistystä 
6 valtakunnallista potilasjärjestöä 
Suomen Syöpärekisteri 
Syöpäsäätiö 

Syöpäjärjestöt tukee ja kuntouttaa syöpää sairastavia ja heidän läheisiään, tiedottaa syöpää ehkäisevistä ja terveyttä edistävistä asioista, pitää yllä rekisteriä syöpätaudeista ja syöpäseulonnoista ja myöntää varoja syöpätautien tieteelliseen tutkimukseen.

www.syöpäjärjestöt.fi
www.kaikkisyövästä.fi
www.ilmansyöpää.fi