Potilasoppaat ja -verkostot

Suomen Syöpäpotilaat ylläpitää kattavaa ja ajanmukaista potilasopasvalikoimaa sekä valtakunnallista potilasverkostotoimintaa.

Kuntoutus

Syöpä on raskas sairaus. Syövästä toipuminen tai sairauden kanssa elämään oppiminen vaatii voimia. Siksi sairastuneet voivat tarvita kuntoutusta. Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys tarjoaa kuntoutuskursseja.

Terveyden edistäminen

Syövän ehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Ohjaamme terveellisiin elintapoihin syövän ehkäisemiseksi ja jo sairastuneiden auttamiseksi. Haluamme kiinnittää huomiota myös syövän varhaiseen toteamiseen.

Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksestä saat tietoa syöpään liittyvistä asioista ja yhdistyksen toiminnasta. Palvelut ovat maksuttomia. Voit keskustella sairauteen liittyvistä asioista sairaanhoitajan kanssa luottamuksellisesti, omilla ehdoillasi.

Periytyvyysneuvonta

Perinnöllisen syövän riskiä voi selvittää perinnöllisyysneuvonnassa. Perinnöllisyysneuvonnan tarkoituksena on selvittää, onko henkilöllä perinnöllinen syöpäalttius eli tavallista suurempi riski sairastua syöpään.

Vertaistuki

Haluamme tukea syöpään sairastuneita ja hänen läheisiään muuttuneessa elämäntilanteessa. Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys välittää tukihenkilöitä ja järjestää erilaisia vertaistukiryhmiä.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen tukihenkilöt

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys on kouluttanut suuren joukon tukihenkilöitä potilaiden ja heidän läheistensä tueksi.

Tietoa syövästä

Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.