Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet tarjoaa monipuolista toimintaa lapsipotilaille ja heidän perheilleen. Kaikki tapahtumat on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi.

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet on syöpään sairastuneiden lasten ja perheiden osasto, joka toimii Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa.

Toimimme täysin vapaaehtoispohjalta. Yhdistysaktiivit ovat tulleet toimintaan mukaan oman lapsen sairauden kautta. Toiminnan pyörittämisestä ei makseta palkkaa tai kulukorvauksia. Olet tervetullut mukaan toimintaan!

Puheenjohtaja Jutta Pernu-Määttä jpernumaatta@gmail.com

Johtokunnan jäsenet kertovat mielellään lisää toiminnasta

Seuraa meitä Instagramissa

Seuraa meitä Facebookissa

Voit tukea toimintaamme lahjoituksin, olethan yhteydessä puheenjohtajaan; Jutta Pernu-Määttä, 044 0660 475

Tavoitteemme:

• Perheiden tukeminen sairaalassa ja sairaalan ulkopuolella
  • Virkistystoiminnan järjestäminen perheille
  • Vertaistuen järjestäminen

Toimintamme:

Osaston 51:n vertaistuki-illat. Tapaamiset peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi

Järjestämme vertaistuki-iltoja osasto 51:n vanhempainkeittiössä:

• kevät 2020: 10.3., 7.4., 5.5., 2.6.

Tiedotamme näistä illoista myös osaston ilmoitustaululla. Lisätietoja vertaistuki-illoista: kristinaviinamaki@gmail.com

Vertaistukihenkilöt
Syöpään sairastuminen muuttaa sairastuneen lapsen ja koko perheen elämää. Monenlaisia kysymyksiä ja ajatuksia nousee mieleen. Perheen arki on laitettava uusiksi ja tulevaisuuden suunnitteluun voi tulla epävarmuutta. Vertaistukihenkilön kanssa voi keskustella lapsen sairastumisen aiheuttamista tunteista, perheen arjen muuttumisesta sekä jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olleen vanhemman kanssa.

Vertaistukihenkilöt voivat auttaa löytämään voimia ja keinoja elää sairauden kanssa. Vertaistukihenkilöt ovat joko itse sairastaneet syövän tai he ovat sairastuneen läheisiä.

Tukihenkilöt ovat kuuntelijoita, tukijoita, keskustelijoita ja empaattisia myötäeläjiä. He ovat vapaaehtoisia, tehtäväänsä koulutettuja ja vaitiololupauksen antaneita.

Vertaistukea järjestetään tukea etsivän tarpeiden mukaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Toiminta perustuu tuettavan ja tukijan tasavertaisuuteen ja keskinäiseen ymmärrykseen. Tukihenkilömme eivät ole syövänhoidon ammattilaisia, vaan heidän kykynsä auttaa perustuu omiin kokemuksiin.

Tapaaminen voidaan sopia esimerkiksi sairaalaan tai muuhun yhdessä sovittuun paikkaan. Yhteydenpito puhelimella tai verkossa on myös mahdollista. Tukihenkilöt eivät ota kantaa potilaan hoitoihin tai muihin lääketieteellisiin kysymyksiin.

Koulutetut vertaistukihenkilöt

Tapahtumat & retket

• Virkistystä äideille 25-26.12020
  •  Virkistystä isille 1-2.2.2020
  • Kansainvälinen lasten syövän päivän tapahtumat alueella:
    • Lipaskeräys Kärpät-HPK ottelussa la 1.2.2020 klo 17 Energia Areenalla
    • Tuolitapahtuma & lipaskeräys kauppakeskus Zeppeliinissä (Kempele) la 15.2.2020 klo 11-15
  • Kevätretki 9-13.4.2020
  • Perinteinen makkaranpaisto tapahtuma kesäkuussa

Yhteistyökumppanit

Kärpättäret, Oulun Kärpät, Osuuskauppa Arina, Prisma Linnanmaa, Sokos Herkku, K-Citymarket Rusko, K-Citymarket Kaakkuri, Sylva, Sanoma Media, Ikea, Seikkailupuisto Huikia, Levi Hotel Spa, Oy Levi Ski Resort Ltd, Seikkailupuisto Levi, Levi Zero Point vuokraamo, Levi Wellness Club, Scandic City Oulu, Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte, Hiihtokeskus Iso-Syöte, Törmälän Tila, Tuuli Nikki Photography, Kauppakeskus Zeppelin, Talkkari Körkkö, Teatteri Rio, Place Diva, TRGMOulu, Huvi ja tapahtumapalvelut, Putaan Pulla, Raikastamo, Snellman, Superpark Oulu, Liikuntakeskus Hukka, Arctic Warriors, Pelixir Oulu,  LähiTapiola, Oulun Rakennuslasi, Johanna Kukkohovi- Kukkohovi Design, Jannis, Heikki Luhtanen, Mari Pietikäinen, Meri Oulun kesäteatteri, Oulun kaupunki sivistys- ja kulttuuri palvelut, Nokia Solutions & Networks, Soiva Siili, McDonald’s Kempele, Hesburger.