Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet tarjoaa monipuolista toimintaa lapsipotilaille ja heidän perheilleen.

Pohjois-Suomen syöpälapsiperheet on syöpään sairastuneiden lasten ja perheiden osasto, joka toimii Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen alaisuudessa.

Toimimme täysin vapaaehtoispohjalta. Yhdistysaktiivit ovat tulleet toimintaan mukaan oman lapsen sairauden kautta. Toiminnan pyörittämisestä ei makseta palkkaa tai kulukorvauksia. Olet tervetullut mukaan toimintaan!

Puheenjohtaja Nina Granat

Johtokunnan jäsenet kertovat mielellään lisää toiminnasta

Säännöt

Seuraa meitä Instagramissa

Voit tukea toimintaamme lahjoituksin, olethan yhteydessä puheenjohtajaan; Nina Granat 041 5444 747.

Tavoitteemme:

• Perheiden tukeminen sairaalassa ja sairaalan ulkopuolella
  • Virkistystoiminnan järjestäminen perheille
  • Vertaistuen järjestäminen

Toimintamme:

Osaston 51:n vertaistuki-illat

Järjestämme vertaistuki-iltoja osasto 51:n vanhempainkeittiössä:

• syksy 2019: 6.8., 3.9., 1.10., 5.11., 3.12.
  • kevät 2020: 7.1., 4.2., 10.3., 7.4., 5.5., 2.6.

Tiedotamme näistä illoista myös osaston ilmoitustaululla. Lisätietoja vertaistuki-illoista: kristinaviinamaki@gmail.com

Vertaistukihenkilöt
Syöpään sairastuminen muuttaa sairastuneen lapsen ja koko perheen elämää. Monenlaisia kysymyksiä ja ajatuksia nousee mieleen. Perheen arki on laitettava uusiksi ja tulevaisuuden suunnitteluun voi tulla epävarmuutta. Vertaistukihenkilön kanssa voi keskustella lapsen sairastumisen aiheuttamista tunteista, perheen arjen muuttumisesta sekä jakaa kokemuksia samassa tilanteessa olleen vanhemman kanssa.

Vertaistukihenkilöt voivat auttaa löytämään voimia ja keinoja elää sairauden kanssa. Vertaistukihenkilöt ovat joko itse sairastaneet syövän tai he ovat sairastuneen läheisiä.

Tukihenkilöt ovat kuuntelijoita, tukijoita, keskustelijoita ja empaattisia myötäeläjiä. He ovat vapaaehtoisia, tehtäväänsä koulutettuja ja vaitiololupauksen antaneita.

Vertaistukea järjestetään tukea etsivän tarpeiden mukaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Toiminta perustuu tuettavan ja tukijan tasavertaisuuteen ja keskinäiseen ymmärrykseen. Tukihenkilömme eivät ole syövänhoidon ammattilaisia, vaan heidän kykynsä auttaa perustuu omiin kokemuksiin.

Tapaaminen voidaan sopia esimerkiksi sairaalaan tai muuhun yhdessä sovittuun paikkaan. Yhteydenpito puhelimella tai verkossa on myös mahdollista. Tukihenkilöt eivät ota kantaa potilaan hoitoihin tai muihin lääketieteellisiin kysymyksiin.

Koulutetut vertaistukihenkilöt

• mahdollisuus valita ajankohta 17. – 20.10.2019 TAI 19. – 23.10.2019
  • Pikkujoulut Superparkissa 30.11.2019
  • Pikkujoulu osastolla 51 hoidossa oleville joulukuussa 2019